6 Instagram Weetjes die je moet weten

6 Instagram Weetjes die je echt moet weten!

Misschien heb je het al een paar keer voorbij zien komen op je tijdlijn van Instagram, maar deze 6 Instagram nieuwtjes moet je echt even lezen.

Check jouw account of deze al is geupdate en of jij al 1 van deze nieuwe functies op jouw account kunt gebruiken.

  1. Lang gewacht maar eindelijk is het echt zover, vanaf nu kun je vanaf je desktop berichten plaatsen. Hoe fijn is dat! Dit wordt doorgevoerd naar alle accounts dus log in via jouw favoriete browser en kijk of deze mogelijkheid al beschikbaar is voor jouw account. Is dat nog niet zo, heb even geduld, het kan nog even duren.
  2. De swipe-up is inmiddels verdwenen, die gold alleen voor accounts met meer dan 10.000 volgers. En op dit moment zijn ze met een testgroep bezig dat je dus een link van je website kunt plaatsen in een Story. In deze testgroep zitten ook accounts met minder dan 10.000 volgers. Deze link kun je vermelden in je Story en genereert meer bezoekers naar je website. Check of jouw account ook in deze testgroep zit dan kun je er meteen gebruik van maken. Het is inmiddels bekend dat de link sticker wordt doorgevoerd naar alle accounts. 3xzichtbaar zit wel in de testgroep (check mijn Stories), een aantal klanten van ons ook, maar een aantal ook niet. Maak een story en kijk of deze functionaliteit ook voor jou beschikbaar is.
  3. Momenteel is Amerika Reels op Facebook aan het testen, ja je leest het goed Reels komt op Facebook. Er wordt nog volop getest, het doel is dat het volgend jaar wereldwijd wordt doorgevoerd. Reels is razendpopulair, volgers/kijkers willen graag geëntertaind worden. Bedenk hoe jij zichtbaar wilt zijn op Reels.
  4. Het kan zijn dat je in de testgroep zit van een nieuwe wijziging. Deze wijziging maakt het niet meer mogelijk om een post, Reel of IGTV in Stories te delen. Check je account of jij in deze testgroep zit.
  5. Als je muziek wilt toevoegen aan meerdere Stories dan kun je dus in 1x jouw gekozen liedje over alle Stories die je wilt plaatsen heen zetten. Deze nieuwe functionaliteit komt binnenkort beschikbaar.
  6. Maak jij vaak gebruik van live-sessies op Instagram dan kun je deze voortaan inplannen, superhandig. Ga naar je Instagram Story en klik op ‘live’ dan zie je links ‘plannen’ staan. Je kunt dus ook een live sessie oefenen. Boven ‘plannen’ staat ‘publiek’ als je daarop tikt kun je kiezen voor openbaar of oefenen. Zo kun je een live sessie oefenen, een soort van generale repetitie.

Gebruik je Instagram nog te weinig of helemaal niet en zou je van start willen gaan met het online zichtbaar maken van jouw bedrijf?

Wij bieden 3 diensten aan. En deze 3 diensten geven jouw socials een boost. Een geoptimaliseerd LinkedIN profiel, professioneel beeldmateriaal inzetbaar voor socials & website en een social media scan waarin jouw socials onder de loep worden genomen en je een verslag met tips en advies ontvangt.

Brainstormen? Maak geheel vrijblijvend een kennismakingsafspraak met ons, wij denken met je mee om jouw bedrijf online zichtbaar te maken.