Maak je eerste social media post met Canva.

Canva en Social Media

Om je eerste social media post te maken met Canva is het goed om te weten dat branding een belangrijk onderdeel van je bedrijf is.  Het geeft jouw onderneming een identiteit waarmee volgers zich kunnen verbinden. Hiermee laat je zien dat je bewust bezig bent met jouw merk en het zorgt voor eenheid en herkenning. Door het inzetten van personal branding kun je een breder publiek bereiken. Het gaat niet alleen om het logo, het gaat om het merk hoe mensen jouw product, dienst, bedrijf of jou als persoon zien.

Creëer jouw branding met Canva

Als ondernemer wil je je boodschap dan ook op een professionele manier over brengen. En met het gebruik van Canva kun je je eigen designs creëren en zorg je voor meer eenheid en rust in je feed, zoals bij Instagram en Pinterest. Een eigen huisstijl die bij jouw onderneming past, branding die herkenbaar is voor je volgers en doelgroep.

Meer leren over Canva en Social Media?

In mijn Facebook Community ‘Canva en Social Media’  leer je hoe je een professionele feed kunt maken voor bijv. Instagram. Elke maand werken we met een thema, het thema wordt gekozen door de leden van de groep. Ik geef aandacht aan wat nodig is om jou als ondernemer verder te helpen met de branding van jouw socials.

De groep is nieuw en onlangs gestart met het thema ‘Moodboard maken’.  Je ontvangt in de groep een Moodboard template waar je direct mee aan de slag kunt. Met het moodboard ga je terug naar de basis en gebruik je de kleurnummers van je logo. Heb je nog geen logo en kleurnummers, gebruik dan vooral kleuren die bij jouw bedrijf passen.

Vanuit deze basis gaan we verder door o.a. Instagram posts en stories te maken maar ook leer ik je in de groep hoe je een Pinterest pin kunt maken met Canva en een mooie omslagfoto voor je zakelijke Facebook pagina. Ik geef daarbij ook social media tips hoe je je post aantrekkelijk kunt maken voor volgers zodat ze jouw bericht gaan lezen. Niet alleen visueel maar ook inhoudelijk geef ik advies, motivatie en inspiratie.

Je hebt een mooie post via Canva gemaakt maar hoe zet je deze in voor social media, past het plaatje bij het praatje.

We zijn gestart met een kleine groep wat het persoonlijker maakt en in de groep plaats ik tips over Canva door middel van video’s. In de videoś  leg ik de functionaliteiten uit. De video’s werken fijn omdat je deze altijd kunt terugkijken. 

Download mijn gratis E-book

Ik merk dat er veel behoefte is aan goede en duidelijke uitleg over Canva. Hoe werkt Canva en wat kun je er allemaal mee doen.

Canva biedt talloze mogelijkheden zoals het ontwerpen van infographics, presentaties, visitekaartjes, CV’s, logo’s en ebooks. 

Ben je nog niet bekend met de online design tool Canva maak dan een gratis account aan via www.canva.com. Er is ook een betaalde versie maar het gratis account geeft genoeg mogelijkheden om een goede start te maken met Canva. 

Heb je al een Canva account aangemaakt download dan mijn gratis E-book met meer dan 25 pagina’s uitleg, tips en inspiratie en wordt lid van mijn Facebook Groep Canva en Social Media.

Een groep waarin ik d.m.v. video uitleg, tips en advies geef over Canva en hoe je Canva kunt inzetten voor jouw socials. Ga voor een professionele feed op Instagram, maak met Canva een eigen huisstijl zodat volgers je herkennen en je bedrijf meer zichtbaar en vindbaar wordt.

Met het E-book maak je een eerste stap en in de groep gaan we verder de verdieping in met Canva en Social Media.

Liever eerst kennismaken? Maak een afspraak voor een gratis adviesgesprek van 20 minuten. Ik denk graag met je mee.