social media quickscan

Social Media Quickscan | Ontdek de status van jouw socials

Wat is de status van jouw Instagram & Facebook account? Is deze helemaal up-to-date of ligt deze al lange tijd te verstoffen? Het schrijven van berichten laat op zich wachten, je weet dat je ‘iets’ met social media moet doen of je bent online zichtbaar maar inspiratie ontbreekt.  Hier lees je hoe je met een scan de zichtbaarheid van jouw onderneming kunt verbeteren op social media.

social media quickscan

Zou je meer willen halen uit social media om jouw online zichtbaarheid te vergroten?

Met een social media quickscan neem ik jouw accounts op Instagram & Facebook onder de loep en schrijf ik een verslag met verbeterpunten. Ik geef tips en advies hoe je Instagram & Facebook beter in kunt zetten zodat je meer zichtbaar en vindbaar zult zijn voor volgers en potentiële klanten.

Instagram & Facebook is het visitekaartje van jouw onderneming want op deze manier maak je contact met jouw doelgroep. 

Wat kun je verwachten van een social media scan?

Een social media scan is een verslag die stap voor stap de online zichtbaarheid van jouw bedrijf vergroot met verbeterpunten die je direct kunt opvolgen. Daarnaast geef ik advies en tips en blijf ik op de achtergrond nauwkeurig volgen hoe jij werkt aan de online zichtbaarheid van jouw bedrijf.

Met een scan ontdek je de kansen van social media wat jouw bedrijf nog meer zal laten groeien. Kansen die meer bezoekers naar jouw website of webwinkel zullen genereren.

In het verslag staat o.a. beschreven:

  1. Hoe je meer uit jouw profiel kunt halen.
  2. Monitoor ik of de berichten & stories gericht zijn op jouw doelgroep.
  3. Beoordeel ik de content (tekst & beeld) die je tot nu toe hebt geplaatst en geef ik advies.
  4. Welke hashtags je kunt inzetten om de juiste doelgroep te bereiken.
  5. Leg ik je uit hoe je Insta Stories & Facebook Verhaal kunt inzetten.
  6. Geef ik tips hoe je structureel berichten en stories plaatst door een goede planning te gebruiken.
  7. Hoe je meer bezoekers genereert naar jouw website via social media.
  8. Personal branding: Hoe zet je de huisstijl van jouw website door in social media.
  9. Ook komt Instagram & Facebook shopping aan de orde, waarin ik uitleg hoe je deze in kunt stellen en hoe je dit terug kunt laten komen in jouw berichten & stories.

Ik denk met je mee in het gehele sociale media proces. Je zult dan ook merken dat het verslag effectief is en snel resultaat zal geven door de tips en advies op te volgen. En dit hoeft natuurlijk niet allemaal in 1 keer. 

Ook daar kan ik je bij helpen door elk punt samen te bespreken en elke week een punt te behandelen en in te zetten. Dit zorgt voor focus en structuur wat je weer mee kunt nemen in jouw planning.

Voor jou direct aan de slag?

Met een social media scan maak ik een verslag van 2 social mediakanalen: Instagram & Facebook en beiden worden uitgebreid uitgelicht met tips en advies.

Als jij weet welke informatie jouw klant nodig heeft, dus waar jij jouw klant mee kan helpen, dan kun je Instagram & Facebook gericht inzetten om jouw klant structureel te inspirereren, adviseren en te ondersteunen. Je creëert zo een gunfactor en kun je volgers en potentiële klanten aan jouw bedrijf binden.

Wil jij dat ik direct voor je begin? Maak dan meteen een afspraak zodat ik voor jou aan de slag kan en vul hieronder de velden in. Binnen 24 uur ontvang je van mij een reactie.

Ik ben Jessica Krijvenaar en Social Media Virtual Assistant voor bedrijven, webwinkels en startups.